Over Rosa Rosas

Rosa Rosas is een vrolijke winkel vol met échte vintage (tot jaren ‘80) gecombineerd met daarbij passende tweedehands items van nú: voor vrouwen en meisjes

De vintage collectie varieert van bakelieten gespen en sluitingen en momenteel zelfs schoentjes, uit de jaren ‘20/’30 tot modernistische sieraden uit de jaren ‘50/’60 tot héél veel jurkjes tot en met jaren ’80... …maar ook rokken, broeken, tunieken, bloesjes, vestjes, (leren) jasjes, tops, pumps, laarzen, hoedjes, tassen, koffertjes, handschoenen, sieraden, bloemen-voor-in-het-haar, klein huisraad.

….en nog véél meer!!!!!

Alle hedendaagse tweedehands items worden met zorg geselecteerd en zijn altijd passend in de sfeer van de winkel. Er hangen veel mooie merkjes in de rekken zoals Isabel Marant, Marc Jacobs, See by Chloé maar ook gewoon Zara of Topshop of een jeans van G-star.

Rosa Rosas heeft in z’n geheel een vintage (ouderwetse/nostalgische) sfeer met vele hoekjes, kleine stillevens *, met accessoires (ook te koop!) in een bepaalde stijl of kleur. Deze hoekjes variëren regelmatig evenals de etalage die iedere keer weer een ander thema heeft.

Rosa Rosas… Veel vintage vondsten (mooie collectie zonnebrillen en jurkjes) die in kleine stillevens zijn verwerkt. Minstens even interessant als de kleding in de rekken zijn de collages op de muur. Het Parool , Anneloes van Gaalen/Het beste van de straat 7 mei 2014

Over Carien

Ruim 10 jaar geleden, in 2010, heb ik mijn grote droom waar kunnen maken: een eigen winkeltje! Ik ben al sinds lang geïnteresseerd in de diverse modestijlen en kunststromingen uit de vorige eeuw. Iedere periode heeft weer nieuwe ontwerpers, kunstenaars, stijlen die me aanspreken.

De jaren ‘20 bijvoorbeeld waar in de mode enorme stappen werden gezet, de rokken werden korter, de haren afgeknipt, de korsetten gingen de deur uit. In diezelfde periode zie je ook grote veranderingen en vernieuwingen in de kunst…enorm inspirerend. Of de New Look van Dior in het midden van de eeuw(strak lijfje, wijde rokken met petticoat), of juist de jaren ‘60 en ‘70! Mini rokken, hoge laarzen, flaphoeden…al die periodes met hun eigen tijdsbeeld…

Mede doordat ik zeer enthousiast bezig ben met mijn winkel en ik me steeds meer verdiep (zie mijn Pinterest https://www.pinterest.com/rosarosas/) leer ik nog steeds over die periodes, de ontwerpers, fotografen , modellen en stijlen. Ik vind het heel belangrijk om echt te weten uit welke tijd een bepaald kledingstuk dat in mijn winkel hangt komt. Het gevoel er bij te hebben, het beeld, een verhaal en natuurlijk ook, weten waar het mooi mee combineert. En ik hoop dat mijn enthousiasme doorwerkt op mijn klanten!

De prijzen bij Rosa Rosas zijn niet hoog… ik probeer gewoon de winkel te zijn waar ik zelf het liefste zou komen!

Tot snel! Carien